BlackRapid RS-Sport 2 Draagriem

De shoulder straps / carry slings van het merk BlackRapid zijn wat mij betreft echte must haves voor elke spiegelreflex fotograaf. Vooral als je er regelmatig op uitgaat om foto’s te maken is deze draagriem echt een uitkomst. Het vervangt de standaardriem voor om je nek, die je bij je camera krijgt.

Of je nou een city trip doet, een bruiloft fotografeert of de natuur in gaat, dit stukje gear is echt fantastisch. Zonder twijfel een waardevolle investering en een design waar over nagedacht is. Ik wil in ieder geval niks anders meer!

Zelf heb ik twee modellen, de RS-5 / Cargo (met een draagvak voor o.a. SD cards) en de RS-Sport 2 / Sport Slim. De Sport Slim is een low-profile draagriem met een extra riempje, waarmee het strakker om je lichaam kan en voorkomt dat het geheel heen en weer schuift.

BlackRapid RS Sport 2

Het grootste voordeel is dat het je nek bevrijdt van het gewicht van je camera, helemaal als je een grote zoomlens erop hebt. Bovendien hangt je camera naast je heup, in plaats van dat ie steeds tegen je bovenlichaam stuitert als je loopt.

Ook kan je bijvoorbeeld een primary camera in je hand houden, en je secondary (je back-up) aan je Blackrapid sling. Je schroeft de zogenaamde FastenR verbinding in je statief-schroef-opening en dan klik je de carabiner eraan vast. Zoals hieronder te zien is:

BlackRapid RS Sport 2
De promo video hieronder laat zien hoe het systeem werkt, dat is wat duidelijker dan tekst! 😉