China’s Forgotten Faces – Sabrina Scarpa

Fotoacademie medestudent en goede vriendin Sabrina Scarpa gaat deze zomer stage lopen in Beijing, China. Dit gaat ze doen bij het Three Shadows Photography Art Centre. Daarnaast wil ze als vrijwilliger een heel bijzonder en speciaal project opzetten.

Ze kwam er namelijk achter dat er een hele grote groep migrantenkinderen in Beijing bestaat. Met hun ouders zijn ze verhuisd van het platteland naar de grote stad, maar helaas worden ze vaak niet geaccepteerd op openbare scholen, en belanden ze hierdoor op straat.

Er zijn twee organisaties die zich het lot van deze kinderen aantrekken en hen lesgeven in geïmproviseerde leslokalen, bestaande uit grote containers. Sabrina wil deze kinderen graag fotografieles geven, met als projectnaam China’s Forgotten Faces.

“Ik wil me daar aanmelden als vrijwilliger en de fotografie overbrengen op de kinderen. De technische basis, maar vooral de creativiteit en de passie voor fotografie. Ik wil ze zelf laten nadenken over mooie composities en beelden laten maken”.

Voor fotografieles zijn uiteraard digitale camera’s nodig, en bij deze wil ik dan ook – namens Sabrina – een oproep doen: Mocht je een eenvoudige digitale camera over hebben, en daarmee het project willen steunen, neem dan contact op met Sabrina Scarpa via sabrinascarpa@live.nl.

En héél misschien ga ik zelf daar in China een klein handje helpen, en natuurlijk ook om zelf veel mooie foto’s te maken! 😉 Zie hier nogmaals de website van Sabrina: www.sabrinascarpa.com