Ellen van Doorn – Sierra Leone 2013 project

Een goede vriendin van mij, en collega fotograaf Ellen van Doorn, gaat deze zomer naar Sierra Leone om daar weeskinderen te bezoeken. Zie hieronder haar bericht! En hier de pagina op haar eigen website: http://www.ellenvandoorn.nl/sierra-leone/

—————

Als fotografen onder elkaar hoef ik jullie geen uitleg te geven over de kracht van foto’s. Wat foto’s echt kunnen betekenen is zo’n 7 jaar geleden de reden geweest dat ik bestuurslid en fotografe werd voor de stichting Wees de Foto (www.weesdefoto.nl).
Een stichting die persoonlijke fotoalbums verzorgt voor weeskinderen over de hele wereld.

Daarvoor reisde ik Kerst 2006 af naar Sierra Leone en bezocht ik het weeshuis The Needy Today. Ik verloor daar mijn hart en was vastbesloten terug te gaan.

Nu jaren later heeft het weeshuis het slecht. Door geldgebrek en verveling dreigen de 44 kinderen een straatleven te gaan leiden vol drugs en geweld. Het enige wat ze echt willen is naar school gaan. Dat is hun ticket naar de toekomst.

Ik wil ze daarbij helpen en ben vastberaden. Uit een opgesteld financieel plan blijkt het per jaar 165,- per kind te kosten aan schoolgeld, boeken, uniform, vervoer en lunch. Dat is haalbaar. Maar donaties ophalen in een tijd als deze is niet makkelijk en we proberen met allerlei creatieve acties geld op te halen.

Half juli ga ik terug naar Sierra Leone om daar de kindjes fotografie workshops te geven. Voor de fun, als therapie, maar ook met een doel. De door hun gemaakte foto’s zullen in Nederland geëxposeerd en verkocht worden. Zo hopen we half augustus het schoolgeld over te kunnen maken en deze kindjes op weg te helpen.

Om met de kinderen te kunnen fotograferen, hebben we echter digitale cameraatjes nodig. Leeftijd en aantal pixels maken niet zoveel uit. Als de cameraatjes werken zijn we er al heel blij mee! Heb je nog een cameraatje liggen die je wilt doneren? Of wil je een donatie doen? Kijk op http://www.weesdefoto.nl/project/1-sierra-leone/ en zie hoe je ons kan helpen!

Kaartjes voor de exposities zijn ook verkrijgbaar via bovenstaande link. Data zullen snel bekend gemaakt worden!

Dank jullie wel!
Warme groet,
Ellen