Fotografie Inspiratie – Erwin Olaf

Een paar weken geleden had ik een bedrijfsuitje met de afdeling van m’n werk. We kregen een interessante rondleiding in Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht. Tijdens deze tour maakte ik hier en daar wat snapshots als herinnering aan de dag. Plotseling zag ik een man met een zeer, zeer bekend gezicht voorbij lopen.

Ik dacht bij mezelf “Dat kan niet!”. Het was zo’n onverwachte locatie en hij liep bijna nonchalant voorbij, dat ik even moest knipperen met m’n ogen of het echt zo was….Nou het was toch echt zo! Ik sprak hem aan, en ja hoor, het was niemand minder dan….Erwin Olaf! Een van de meest bekende (en beroemde) fotografen van Nederland! Hij was erg vriendelijk en kwam bescheiden over. We spraken elkaar kort, maar hij moest weg voor een portret opdracht. Neem eens een kijkje op zijn website…zijn foto’s zijn echt adembenemend!

Diezelfde week maakte ik wat toevallige gebeurtenissen mee wat betreft fotografie. In het weekend maakte ik eindelijk de structuur van deze website af, en daarom kreeg ik een gevoel van richting en focus. Ik denk dat de volgende ervaringen meant to be waren: Maandag werd ik benaderd door twee vrienden voor een fotografie opdracht. En de dag erna ontmoette ik Erwin Olaf! Oh ja, en voor ik het vergeet, was er nog een andere vriend die me vroeg of ik hem wat uitleg wilde geven over zijn DSLR. Toeval?

Ik denk het niet. Ik geloof er namelijk heilig in dat dit allemaal gebeurd is omdat ik m’n droom en passie achterna ga: fotografie. Doe alsjeblieft hetzelfde. Vergeet wat de maatschappij, familie en vrienden van je verwachten – hoe moeilijk dat ook moge zijn. Ik besef dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar ik spreek uit ervaring en ik denk dat het absoluut waar is: Kies je eigen pad. Je zult er geen spijt van krijgen!

Erwin Olaf