Fotoacademie – Opdracht Boekomslag

Update 18.02.2014! Verbeterde opdracht Boekomslag na feedback van de Fotoacademie. Zie hier het nieuwe resultaat:

De Fotoacademie opdracht Boekomslag is een opdracht waarbij je zelf een boekomslag moet ontwerpen van een bestaand boek – front en back covers, met passende typografie en eventueel met omvouwbare flappen, en uiteraard met de juiste afmetingen.

Het beeld moet in zwart-wit omgezet worden, en daarna in duotoon uitgevoerd worden. Die van mij is officieel dus nog niet helemaal goed, en ik moet nog wat dingen aanpassen.

Fotoacademie Opdracht Boekomslag - Eigen Ontwerp / Samurai uitrusting in bruikleen gegeven door Luc Taelman, België
Toen we de opdracht uitgedeeld kregen, wist ik vrijwel direct dat ik iets met Japanse filosofie wilde doen. Specifieker, Samurai filosofie: Bushido – The Way of the Warrior. Een paar maanden geleden was ik met een goede vriendin naar het Wereldmuseum in Rotterdam geweest, waar ze een zeer indrukwekkende expositie Samurai hebben. Deze is nog te zien tot en met 26 mei 2013. Wees er dus snel bij!

Fotoacademie Opdracht Boekomslag - Origineel en Nieuw Ontwerp
Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik toestemming zou krijgen om daar foto’s te maken, maar het is gelukt! Na een enthousiast mailtje naar hun, kreeg ik een even enthousiast mailtje terug dat ik welkom was! De samurai uitrusting die ik voor het beeld heb gefotografeerd is in bruikleen gegeven door Luc Taelman, uit België.

Zie hieronder een schets van de indeling, uiteindelijk gemaakt in Adobe Illustrator, met foto’s geïmporteerd. Illustrator is namelijk meer geschikt voor typografie, en Photoshop voor fotobewerking. Letters en tekst gemaakt in Photoshop worden onscherp bij vergroting. In Illustrator blijft de typografische kwaliteit behouden.

Fotoacademie Opdracht Boekomslag - schets