Fotoacademie – Opdracht High-Key

Naast de Fotoacademie opdracht low-key is er ook een ‘tegenhanger‘, namelijk de opdracht high-key. Deze bestaat uit voornamelijk lichte, bijna witte tinten. Maar de hele toonschaal moet wel in het beeld verwerkt zitten, dus van wit naar zwart, en tussenliggende grijswaarden.

Verder moet de structuur van bijvoorbeeld de lichte kleding en de huid ook zichtbaar zijn, en niet helemaal ‘uitgebeten‘ (wit) zijn: Er moet zogenaamde doortekening in de foto zitten. Nienke wilde wel model staan, en ook zij was geduldig en bracht zelf ook ideetjes in.

Net als bij de eerstejaars opdracht Drie Portretten, waarbij ik Fenja, Frank en Kathelijne fotografeerde, heb ik ook hier de zogenaamde glamourverlichting gebruikt. Hierbij komt er gelijkmatig en indirect licht van voren op het model. Dit is lamplicht gereflecteerd via twee grote witte schotten / reflectieschermen. Zie hieronder een snelle schets:


Officieel ‘moet’ er nog een lamp op de muur achter het model gericht zijn. Dit hadden we ook gedaan, maar het zit niet in de tekening. 😉 En tot slot een ‘on-set’ fotootje!