Fotoacademie – Opdracht Low-Key

Fotoacademie opdracht low-key. Thanks Nzinga for being so patient! 😉


Deze Fotoacademie opdracht bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk high-key en low-key. Low-key is een foto die voornamelijk bestaat uit donkere, bijna zwarte tinten. En high-key is precies het tegenovergestelde, deze moet bestaan uit voornamelijk lichte, bijna witte tinten.

Deze onderstaande foto van Foto Floor heeft me geïnspireerd tot het maken van dit portret van Nzinga, die ik in Amsterdam had aangesproken voor mijn project Style & Smile.

Tijdens de fotoshoot gingen er verschillende dingen mis. Ten eerste bleef de ketting van Nzinga’s fiets hangen, dus zij kwam ongeveer drie kwartier later. Toen Nzinga er eenmaal was, zat ik nog te puzzelen met de lichtopstelling, en de belichtingsinstellingen van m’n camera.

Maar Nzinga bleef zeer geduldig, waardoor ik ook rustig m’n tijd kon nemen om een en ander in te stellen. Het resultaat vind ik erg geslaagd!