Fotografie Inspiratie – Jiro Dreams Of Sushi

Hoe blijf je geïnspireerd voor fotografie? Ik denk dat je van alles om je heen fotografie inspiratie kan opdoen. Maar soms heb je iets meer nodig. Iets met meer impact, zoals een goede en interessante film, of een uitstekende documentaire.

Een van deze uitstekende documentaires is Jiro Dreams Of Sushi. Het gaat over de 85-jarige meester sushi chef Jiro Ono, die de leiding heeft over een 3 sterren Michelin restaurant in Tokyo: Sukiyabashi Jiro.

Jiro Dreams of Sushi

Vlak voordat ik aan de slag ging met deze website, had ik pas deze film gezien. De passie en liefde van Jiro voor sushi hebben me heel erg geïnspireerd, zo veel zelfs, dat ik deze site in eerste instantie Shokunin wilde noemen. Een van de termen genoemd in de film.

De Japanse term shokunin betekent ambachtsman, of kunstenaar. Maar het betekent meer dan dat, het is een way of life. Een beetje lastig uitleggen, maar ik kan deze documentaire van harte aanbevelen! Als je zelf de docu ziet, dan begrijp je wat ik bedoel.

Jiro, en zijn collega chefs (waaronder een van zijn twee zonen), belichamen shokunin. Hieronder is, vind ik, een van de beste scenes. Een ongelooflijk staaltje van technische kunde, passie en ‘the pursuit of excellence’.