Fotoshoot door Fotoacademie studente Noustha Koeckhoven

Dit is een gastblog van Fotoacademie medestudente Noustha Koeckhoven. Ik werd nieuwsgierig toen er tijdens een lesdag opeens een roze hond (ja, je leest het goed) rondliep op school:

Een erg schattig hondje, dat natuurlijk heel veel aandacht kreeg van alle aanwezigen. Zie hieronder het verhaal van Noustha, en hoe haar project tot stand is gekomen!

—————–

Op TV had zag ik een vrouw uit Hollywood, ze was dol op roze en maakte haar hond ook elke 2 weken opnieuw roze. Leuke inspiratie. Dit wilde ik ook! Alleen dan niet elke dag, maar voor één photoshoot.

Ik hoorde dat de zoon van iemand uit de straat een mooi wit hondje had. Een berichtje gestuurd met de rare vraag: ‘of ik hun hond roze mocht maken?’ Gelukkig reageerde ze heel enthousiast! Ze zouden de Nikki (de hond) de ochtend van de shoot roze gaan maken.

De badkamer, en de eigenaren waren helemaal roze. Maar Nikki gelukkig ook! Ze is op een diervriendelijke manier gekleurd. Het was er na afloop met een wasbeurt voor 95% weer af.


Ik liep ook al heel lang met het idee rond om gekleurd Indisch poeder te gooien bij een photoshoot. Dit liep iets anders dan verwacht. De poeder gaf af… Dit kon ik natuurlijk niet gebruiken, met de mooie kleding. Daarom had ik de poeder thuis los gefotografeerd en na afloop met Photoshop erin verwerkt, als een leuk effect. Huiskamer gekleurd, ipv. de kleding.

Het idee van de roze hond en de gekleurde poeder paste goed bij elkaar. Ik wilde lekker veel beweging in de photoshoot. Daarom werden er nog bloemblaadjes in de lucht gegooid. De bloemen werden ook helemaal in de visagie en styling verwerkt.

Van een bloemist had ik lekker veel bloemen meegekregen. Hij wilde de photoshoot wel sponsoren met mooie bloemen. Met een leuk team van 2 modellen, styliste, visagist en Nikki met haar eigenaren hebben we deze fotoserie kunnen maken.

Fotografiewww.noustha.com
Modellen: Nicole de Veer en Gemma Galeno
Visagie: Daniëlle Arends for studionewlook.nl 
Styling: Maria Mihailova