Label Je Fotografie Apparatuur

Koop een label machine! Je zult vast denken, “Waarom?!” En ik had ook nooit gedacht dat ik ooit zo’n apparaat zou kopen. Het superhandige, duidelijke en simpele time-management boek van David AllenGetting Things Done, heeft me geinspireerd om het toch aan te schaffen.

Misschien schrijf ik in de nabije toekomst wel een korte samenvatting van het boek als blog. Het is voornamelijk bedoeld voor je administratie en je papierwerk, om dat efficienter te kunnen beheren. Daarbij label je dan hangmappen, maar je kan dit natuurlijk ook toepassen op andere gebieden: Label je fotografie apparatuur en accessoires, zoals je camera, je batterijen en je memory cards!

Je hebt het vast ook weleens gedaan, handgeschreven stickers – zelf geknipt en al – om mappen te labelen bijvoorbeeld. Maar dit zag er altijd een beetje knullig uit, vond je niet? Zo’n label apparaat is niet heel goedkoop, beginnende bij ongeveer € 60, zonder de label tape. Maar achteraf gezien is het een no-brainer, koop er gewoon een! 🙂

Zoals David Allen aanraadt, koop een stand-alone versie, met een interne accu die opgeladen kan worden. Het mogelijke probleem bij een model met van die AA batterijen is, is dat als je batterijen leeg zijn, je het misschien uitstelt om nieuwe te gaan kopen – waardoor je administratie stapel alleen maar groter en groter wordt.

Wat betreft merk, kan ik zelf Dymo heel erg aanraden, maar Brother is ook een van de bekendere merken.

Het grootste voordeel, is dat overal waar je een label opplakt er netjes, uniform en professioneel uitziet – in slechts een paar seconden tijd! Bovendien is het prettiger voor het oog! 😉