Manfrotto 055XPROB statief + 808RC4 kop

Zoekende naar een goed statief, was ik eerlijk gezegd een beetje overdonderd door de grote hoeveelheid fabrikanten, merken en verschillende soorten statieven. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook nog eens kiezen uit verschillende statiefkoppen, met verschillende doeleinden.

Omdat een paar van mijn klasgenoten op de Fotoacademie een Manfrotto statief hebben, en er zeer tevreden mee zijn, besloot ik simpelweg om voor dat merk te kiezen. Maar dan heeft Manfrotto zelf nog een zeer uitgebreide productlijn, met een groot aantal opties.

Manfrotto 055XPROB 804RC2

Na wat wikken en wegen, had ik uiteindelijk twee kandidaten over:Statiefshop Banner Image Banner 728 x 90

Zonder in te gaan op de technische specificaties, heb ik de laatste combinatie gekocht. Bij Digicamshop trouwens, wat mij betreft de beste webshop in Nederland. Een zeer snelle levering en een perfecte klantenservice. Prijzig (€ 149 + € 119), maar voor mij had deze combinatie een aantal voordelen:

  • verstelbare hoogte: 10 cm – 191,5 cm (dit is alleen het statief, met statiefkop is het geheel nog hoger)
  • maximaal draaggewicht: 7 kg
  • De kop is een 3-weg type (in plaats van een balhoofd), hiermee kan je de positie van je camera in drie afzonderlijke richtingen instellen.

Manfrotto 055XPROB 804RC2

Al met al een goede investering! Manfrotto maakt producten van hoge kwaliteit en heeft bovendien een mooi en strak design. Het is stevig, makkelijk in het gebruik en het straalt gewoon kwaliteit uit.

Manfrotto 055XPROB 804RC2