Scott Schuman – The Sartorialist

Scott Schuman, ook wel bekend van zijn website The Sartorialist, is een van de meest bekende streetfashion fotografen. Er is niet echt een bestaande Nederlandse vertaling voor The Sartorialist, hoewel ‘sartorial’ te vertalen is als het voorvoegsel ‘kleermakers-‘.

De foto’s die Scott Schuman maakt, zijn niet zozeer fotografische hoogstandjes, maar wel portretten van bijzondere personen, met een unieke uitstraling en vaak uitgesproken kledingstijl. Bovendien laat het zien dat Schuman mensen durft te benaderen, erg handig bij straatfotografie (tenzij je juist ongemerkt foto’s wilt maken).


De blog The Sartorialist is inmiddels zo populair dat mensen zelfs in de buurt van grote fashion shows rondhangen – in hun beste outfit, in de hoop gespot te worden door Scott Schuman.

Inmiddels heeft hij van de duizenden foto’s die hij in steden als New York, Tokyo en Parijs heeft geschoten, twee boeken uitgebracht. De eerste heet, hoe kan het ook anders, The Sartorialist. De opvolger, uit 2012, heet The Sartorialist: Closer.


Al met al een bijzondere blogsite waar je vooral plaatjes kan kijken. Plaatjes van mooie mensen, en waar je ook nog eens fashion inspiratie kan opdoen: The Sartorialist.