Spontane Straatfotografie

Gisteren tijdens mijn lunchpauze. liep ik richting het centrum van Utrecht. Onderweg kwam ik langs een mobiele bouwkeet die op het Janskerkhof stond.

De deur stond open, en in een flits zag ik een interessant beeld: een tafeltje, een koffiekan, twee houten bankjes en een paar tuinmeubel matrassen met ‘foute kleuren en motieven’ 😉 – en natuurlijk de kalender met een sexy vrouw.

Ik liep er voorbij, maar toen bedacht ik me dat het zonde zou zijn om geen foto te nemen! Ik draaide me om, haalde m’n iPhone uit m’n zak en maakte snel een foto. Later postte ik ‘m op Instagram. Zie hieronder het resultaat.

Als je iets ziet wat je mooi vindt…neem een foto! Met iPhones en andere smartphones heb je eigenlijk geen excuus meer, je hebt namelijk altijd een camera bij je! Zo’n smartphone is echt ideaal voor straatfotografie: klein, compact en undercover.

Het valt nauwelijks op dat je een foto maakt namelijk. In tegenstelling tot wanneer je een grote spiegelreflex bij je hebt, met een dikke zoomlens. Zie ook m’n post over undercover straatfotografie!